Piros csonti 1dl

280 Ft

A csontkukac egy nagyobb méretű légy lárvája, alapesetben csontfehér, de különböző megoldásokkal színezni is szokták őket, így találkozhatunk piros, sárga, narancs, zöld és kék színű légylárvákkal is. A fehér csontinkban is található néhány szem színes, de időszakosan be tudunk szerezni, így rendelhettek piros változatot is, amely különösen a téli időszakban elengedhetetlen egy sikeres pecához. A…

SKU: TH100001-1
Category: ,

Leírás

A csontkukac egy nagyobb méretű légy lárvája, alapesetben csontfehér, de különböző megoldásokkal színezni is szokták őket, így találkozhatunk piros, sárga, narancs, zöld és kék színű légylárvákkal is. A legismertebb és legsokoldalúbb élőcsali, használatával a pár centis csalihalakon át a kisebb-nagyobb keszegféléken keresztül a komolyabb méretű márnák és többkilós pontyok is horogra csalhatók vele.
Csalihalazáshoz, nagyon finom keszeghorgászathoz 20-as körüli horgon 1 szem csontkukac a megfelelő csali, majd ahogy nagyobb halakra pályázunk, úgy a horogméretet és a feltűzött férgek darabszámát is érdemes növelni. Akár 6-8 szem is felkerülhet a horogra, amely ebben az esetben már legalább 12-es, 10-es méretű legyen.
A csontkukac nagyon hasznos tud lenni etetőanyaghoz keverve is, élő állapotban maximum 20 %-os arányt bír el egy jól tapadó etetőanyag, míg ha leforrázott, döglött csontit használunk, akkor akár 40%-ban is keverhetjük, különösen akkor, ha alagút feeder kossárral horgászunk.
Önmagában is etethetünk vele, sekélyebb állóvízben közelre kézzel, kicsit távolabbra csúzlival bejuttatva egy rendkívül hatékony és csendes módja a halak helyben tartására. Ragasztva, esetleg kővel nehezítve pedig a távolabbi horgászatok, vagy a folyóvízi márnázások elengedhetetlen kelléke.
Inkább legyen az etetőanyag kevesebb, vagy gyengébb minőségű, de a csonti mennyiségén ne spóroljatok!
A fehér csontinkban is található néhány szem színes, de időszakosan be tudunk szerezni, így rendelhettek piros változatot is, amely a téli időszakban elengedhetetlen egy sikeres pecához.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Piros csonti 1dl” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…